6971827430 Χαρισίου Μεγδάνη 3, Κοζάνη, Κοζάνης aristomenigamenis@gmail.com
 
     
  ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ 
Εργαστήριο Αγιογραφίας Κοζάνη

 

Ο Μπιμπίρης Αριστομένης, αγιογράφος με έδρα την Κοζάνη, έχει το εργαστήρι του στο κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών "ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ", το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Εκεί, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει μια εκλεκτή συλλογή από εικόνες αγιογραφημένες σε ξύλο με στιλβωτό χρυσό, καθώς και σε παλαιωμένα ξύλα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευλάβειας και παράδοσης.
 

 
     
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  
     
 

 

 

 
 
Εκτός από τις εικόνες, το κατάστημα φιλοξενεί επίσης εκκλησιαστικά είδη και διαθέτει ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και συντήρησης παλαιοτύπων χειρόγραφων κειμένων. Εδώ, οι επαγγελματίες του εργαστηρίου προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αγιογραφίας και βιβλιοδεσίας, εξασφαλίζοντας ότι κάθε δημιούργημα θα είναι τόσο κομψό όσο και ανθεκτικό.
Με αφοσίωση στην παράδοση και την τέχνη, ο Μπιμπίρης Αριστομένης και η ομάδα του είναι διαθέσιμοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους, είτε πρόκειται για τη δημιουργία ενός μοναδικού έργου τέχνης είτε για τη συντήρηση πολύτιμων κειμένων. Με την εμπειρία τους και την αγάπη τους για την τέχνη, εξασφαλίζουν ότι κάθε προϊόν που δημιουργούν ή επισκευάζουν είναι μια πραγματική κληρονομιά.
 

 

 

 

 
 
ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
 
 
 
 

Στο εργαστήριό μας φιλοτεχνούμε εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας με στιλβωτό χρυσό, ακολουθώντας κυρίως την κρητική και παλαιολόγεια σχολή, αντιγράφοντας με πολλή προσοχή παλαιά πρότυπα, αλλά και δικά μας σχέδια.

Το βασικότερο για μας είναι να αποτυπώνουμε τις μορφές των εικονιζόμενων προσώπων όπως είναι στα παλαιά πρότυπα, χωρίς να χάνουμε και το δικό μας χαρακτήρα. Τα υλικά με τα οποία ζωγραφίζουμε τις εικόνες είναι αυγοτέμπερα και σκόνες με κόλλα σε κόντρα πλακέ θαλάσσης ή σε φυσικό ξύλο φλαμούρι.

Η επιχρύσωση γίνεται με φύλλα χρυσού 22 και 24 καρατίων, ματ ή στιλβωτό χρυσό. Στο εργαστήρι μας είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την αγιογραφία ιερών ναών.

Ακολουθούμε πιστά τις παραδόσεις της αγιογραφίας και χρησιμοποιούμε μόνο τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας στην αγιογραφία ιερών ναών.

Όσον αφορά το εργαστήρι της βιβλιοδεσίας, αναλαμβάνουμε παντός είδους χειροποίητη βιβλιοδεσία και συντήρηση παλαιοτύπων χειρόγραφων κειμένων.

Επίσης, φτιάχνουμε και δερματόδετα ευαγγέλια ή οποιοδήποτε άλλο ιερατικό βιβλίο. Στον τομέα της βιβλιοδεσίας χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά και τεχνικές, για να δημιουργήσουμε χειροποίητα βιβλία που θα κρατήσουν για δεκαετίες. Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία χαρτιών, δερμάτων και διακοσμητικών στοιχείων, για να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο βιβλίο σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Σχετικά με τη συντήρηση παλαιοτύπων χειρόγραφων κειμένων, χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές και υλικά, για να διασφαλίσουμε ότι τα αρχαία έγγραφα θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα. Η συντήρηση περιλαμβάνει την αποκατάσταση των σελίδων και του εξωτερικού καλύμματος, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και προστατευτικού περιβάλλοντος, προκειμένου να διατηρηθούν τα αρχεία από τη ζημιά.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ